/* */

Friday, 17 December 2010

TOP10 International Police Cruiser

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Dikesempatan ini Labi-Labi nak share dengan kamu semua tentang kereta-kereta yang polis guna diluar negara..Bila Labi-Labi tengok rasa macam tak percaya pun ada kalau nak dibandingkan dengan kenderaan polis dekat Malaysia ini. Tapi bagi Labi-Labi pun tak kesah sangat lah sebab penjenayah semua mana lah ada yang naik kereta mewah semata-mata nak pergi merompak kan. Yang selalu kita dengar penjenayah-penjenayah ini naik kereta PROTON or kereta yang tak beberapa mewah je..So,takda masalah lah kalau polis Malaysia ini nak pergi kejar mereka menaiki "kereta kebanggaan" MALAYSIA! =.="".Labi-Labi start dengan nombor 10 hingga satu nanti jangan terkejut lak cakap Labi-Labi tak reti mengira.

No.10 Carbon Motors E7

  • Kereta ini milik syarikat Carbon Motor
  • Carbon Motor adalah syarikat khas untuk membekal kereta-kereta polis di America

No.9 Volkswagen GTI
  • Kereta ini milik syarikat Volkswagen iaitu salah satu syarikat yang agak veteran jugaklah dalam industri pembuatan kereta ini selain daripada FORD.
  • Kereta ini digunakan oleh Polis Dubai

No.8 Holden VE Commodore

  • Kereta ini dimiliki oleh syarikat Holden iaitu syarikat milik Australia
  • Digunakan oleh Polis Australia
  • Klik sini untuk maklumat lanjut
No.7 Porsche Cayenne
  • Kereta ini milik Porsche 
  • Kereta ini bagi Labi-Labi agak mewah lah kalau diMalaysia harga dia pun Ratusan Ribu juga dan diklasifikasikan didalam kereta-kereta mewah oleh kerajaan Malaysia.
  • Kereta ini digunakan oleh Polis Rusia
No.6 Ford Mustang GT




 
  • Kereta ini milik Ford
  • Kereta ini antara yang terbaik yang pernah dihasilkan zaman ini bagi Labi-Labi sebab badan kereta tu nampak tegap dan mantap itu komen peribadi Labi-Labi.
  • Kereta ini digunakan oleh Polis America
No.5 Jaguar XF
  •  Kereta ini milik syarikat Jaguar
  • Digunakan oleh Polis di United Kingdom kalau digunakan di Malaysia mau bangkrap Kerajaan Malaysia sebab nak bayar maintenance
No.4 Mazda RX-8



  •  Milik Mazda
  • Digunakan oleh Polis Jepun
No.3 Mitsubishi Evolution X
  • Milik Mitsubishi
  • Digunakan oleh Polis United KingdoM dan Malaysia
No.2 Porsche 911
  • Milik syarikat Porsche
  • Digunakan oleh Polis German
No.1 Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia
  • Milik Lamborghini
  • Digunakan oleh Polis Italy
  • Kalau Malaysia guna kereta ini mesti sempoi..terbaik lah!

Resources:

    * www.autoblog.com
    * http://cars.uk.msn.com
    * http://englishrussia.com
    * www.germancarblog.com
    * www.4wheelsnews.com
    * www.edmunds.com









0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...