/* */

Monday, 29 July 2013

FREE EBOOK : RAHSIA LIKE FB

Salam kepada semua para pembaca blog Labi-Labi. Kali ini Labi-Labi nak share satu cara mendapatkan like di Facebook dengan cara pantas dan yang paling penting cara ini percuma untuk para pembaca Labi-Labi.



Jika anda beli di tempat lain ianya mampu mencecah $35 tapi Labi-Labi nak share cara ini dengan anda semua. Ilmu buat apa nak kedekut ye idoks? Dan ada lagi, dalam e-book ini dia berbahasa inggeris tetapi anda boleh sahaja guna google translate untuk memudahkan anda memahami isi kandungan yang ada dekat dalam e-book power ini.

Teringat lagi semasa like FANPAGE Labi-Labi baru 50 likers, punya lah susah nak dapat view untuk ke-page Labi-Labi ini. Tetapi sekarang dah ada lebih kurang 19+ Likers dah dan pageviews pun makin meningkat lah. Dan jumlah ini akan meningkat hari demi hari.


Dalam e-book ini dia ada terangkan macam mana nak buat CPA / CPL menggunakan Facebook sahaja dan anda boleh apply method ini untuk mendapatkan sales.

*CPA = Cost Per Action
**CPL = Cost Per Lead


Dibawah ini adalah step-step yang akan diajar dalam ebook ini.

Step 1: Brainstorm potential Page topics
Step 2: Research and validate your topics...then choose one
Step 3: Collect content
Step 4: Create and launch your Page
Step 5: Schedule your posts
Step 6: Build your audience
Step 7: Monetize your Page



Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Sunday, 28 July 2013

Casey Legler – The Woman Who Works as a Male Model

Casey Legler, 35, is a woman who exclusively models menswear. With her razor-sharp cheekbones and 6ft 2in height, it’s easy to see why she’s recently been signed to the men’s division at the prestigious Ford modelling agency

There’s something weird going on in the fashion industry these days. After we posted about guys like Andrej Pejic and Stanyslas Fedyanin, who have found success modeling women’s clothing, now it’s time we met the only woman in the world who models only men’s garments. French-born Casey Legler says her unlikely carer as a male model started after posing as a guy in photo shoot, as a favor for a friend. ’I am, in fact, buddies with a photographer, who had this story, who knows, in some ways my body of work, but also just knows what I look like and said, “You’re perfect for this. Are you in?” And I wasn’t doing anything on that particular Friday, and so I said yes!’ she said in an interview with TIME Magazine. After her friend showed the resulting photos to a booker at Ford, she was soon signed to the men’s division by the prestigious agency.

Photo: TIME Magazine

As weird as t may seem at first, it’s easy to see why Casey makes such a great male model. She’s got the perfect height (6ft 2in), razor-sharp cheekbones, flawless skin and boyish physique and fashion style. After she qualified for the swimming event at the Olympic Games in Atlanta, at age 18, she also cut her hair very short, to experience the sensation of swimming with a shaved head that her male teammates talked about, and now she wears her hair with a short quiff. ’Is it a stretch for me to get styled wearing men’s clothes?’ Legler asks. ‘Anyone can look at me for two seconds and know that that part is not so complicated. I think the part that can feel complicated sometimes is that I also look really fierce in a dress.”

Photo: Ford Models/TIME

‘It would be a really beautiful thing if we could all just wear what we wanted, without it meaning something, ” Casey says. What I wish is that we all get to be exactly who we are. And sometimes that’s complicated. We have very specific ways in which we identify ourselves as man or woman and I think that sometimes those can be limiting… Seeing me on the men’s board… speaks to the notion of freedom, you know. There’s something really bold about that, and that it really is saying look, there is also this other way, and it’s really rad.”

Photo: Ford Models/TIME

So there you have it, folks, Casey Legler – a gorgeous woman modelling as a gorgeous man…


Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Russian Dude Has Successful Career as a Female Model

Meet Stanyslas Fedyanin, a 16-year-old guy from Moscow, Russia, who has gained notoriety for his very successful career as an international female body. Stas, as he likes to be called, says he is heterosexual, and even has a girlfriend, he just has an androgynous figure that makes him perfect for female modelling./p>
There are definitely people out there who believe a guy measuring 1.80m and weighing only 45kg modeling as a woman is pretty pathetic, but for his fans and people from the fashion industry, Stas Fedyanin is perfect. 

The rising star of Russian modeling is often compared with Andrej Pejic, another androgynous male model known for posing as a woman. Pejic is currently known as the “king of androgyny”, but 16-year-old Fedyanin may soon been known as an androgynous usurper, as his popularity in the fashion is increasing rapidly. Ironically enough, Stas is represented by Dopamin Models, a German male model agency.


Fedyanin has often been described as belonging to a new generation of male-models, one that is unbiased and open to a more refined, frail, even feminine concept of maleness. Apart from his obvious feminine traits, he is also praised for his talent in front of the camera.


Check out the photos on Stas Fedyanin’sVKontakte profile for hundreds of other photos, from his childhood to his present career as a teen female model.











Lihat di saaat ke 48

source : Oddity Central
$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Andrej Pejic : Male Supermodel Promoting Dutch Lingerie

Who could be a better model to display the functioning of a push-up bra, than a woman with small breasts? Or better still, a man with no breasts at all?

This is exactly what has been done by Hema, a Dutch lingerie company. They’ve hired Serbian male super model Andrej Pejic, to star in a lingerie ad campaign promoting their line of push-up bras. Underneath V-neck dresses, Pejic wears the company’s Mega Push-Up Bra. According to a statement released by the company, not just women, but even men can get a certain amount of cleavage. And it’s actually hard to believe that the model is a man.


Interestingly, Pejic has modeled as a woman before. His androgynous appearance allows him to carry off both men’s and women’s fashion wear pretty well. He even walked the ramp in wedding wear for designers like Jean Paul Gaultier. Pejic is considered to be a rising star in the world of modeling and also a representative of the new generation of androgynous models. The 20-year-old model went as far as to tell a reporter that he wouldn’t mind undergoing a sex-change, if he was offered a contract from Victoria’s Secret. He said he’d just have to, he couldn’t imagine it any other way. But with the Hema ad campaign, he’s pretty much proven that such procedures would be quite unnecessary.


Pejic was listed 16th out of the 50 top male models on models.com, earlier this year.

Lihat di saaat ke 48
via 
Parool.nl

$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Aegyo Sal : Korea Eyebag Surgery Trend

While most Western women spend ridiculous amounts of money to conceal or get rid of the puffy bags under their eyes, Korean women consider them a sign of beauty and resort to a variety of cosmetic procedures in order to get them.

Aegyo Sal, as the bizarre baggy-eyes trend is known in Korea, should not be confused with the saggy or dark purplish eyebags caused by lack of sleep and aging, those are considered unattractive pretty much everywhere. The trendy feature refers strictly to the slight puffiness of the lower eye-socket which has to match the color tone of the skin. Contrary to general beliefs and perceptions, Korean women find these little pockets of fat under the eyes cute and believe they give them a more youthful look by brightening the eyes. Ever noticed how a person’s eyes become puffy when they smile? The Koreans have, and they’ve come up with way of creating that illusion of a bright joyful facial expression without actually smiling – the aegyo sal.


There are a number of ways women can get the coveted aegyo sal look either permanently or temporarily. Aegyo plastic surgery is one of the most popular options, but they can also opt for different dermal fillers and even small rubber bands taped tightly under the eyes. Also, a simple search on YouTube yeield nearly 1,000 aegyo sal makeup tutorials for women who want something less drastic. These artificial eye bags can be seen on some of South Korea’s most popular actresses and singers, to the average women on the streets, and it doesn’t look like the trend is slowing down anytime soon. “Traveling to Asia, I saw so many girls with puffy eyes. I remember one morning; I barely had any sleep so when I went onto a shoot for work, the girls commented on my puffy eyes. I felt so embarrassed, but then I realized that they were complimenting them,” Michelle Phan, a popular Internet beauty and makeup guru writes on her site.

Aegyo-Sal2

Eye bags happen to the best of us, so the next time you’re looking in the mirror and feel bad about your puffy eyes, just imagine you live in Korea.

Aegyo-Sal4
Photo: XO Vain
Aegyo-Sal3

Lihat di saaat ke 48


Sources: Aesthetics Hub, Onehallyu, Oddity Central

$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Buffered Earning ke-13 dan 14

Alhamdulillah, dengan segala nikmat yang dikurniakan daripada Allah kepada Labi-Labi ini akhirnya Blog Labi-Labi dikunjungi lagi dengan Buffered Earning Nuffnang buat kali yang ke 13 dan 14. Untuk makluman anda, pada bulan July ini sahaja Labi-Labi telah mendapat lebih kurang 4 Nuffnang Buffered Earning yang sedikit sebanyak dapat lah menambah sejumlah wang ke dalam account Nuffnang Labi-Labi.

Gambar dibawah ini adalah gambar yang Labi-Labi printscreen daripada website Nuffnang dalam bahagian Buffered Earning sekadar untuk perkongsian bersama para pembaca Labi-Labi.


Buffered Earning yang ke-13 dan yang ke-14 sepanjang bulan March - July ini adalah iklan The Edge dan Hotlink yang telah berjaya menapak dalam website blog Labi-Labi ini. Untuk makluman anda sebelum ini Labi-Labi tak pernah dapat buffered earning walaupun Labi-Labi telah memulakan blogging secara serius sejak 2 tahun kebelakangan ini. Tapi apabila Labi Labi try method yang diajarkan dalam ini : Refererx Mini - Software Tarik Trafik Terkini [klik] akhirnya berjaya jugak menyapu bersih 14 Buffered Earning.


Menggunakan Software ini dan sedikit TEKNIK SEO [klik] anda tak perlu susah payah nak cari trafik kerana ianya automatic akan menarik  trafik terus ke blog anda dan juga trik ini berjaya membuatkan anda yang tak pernah dapat Buffered Earning macam Labi-Labi ini terus menyapu bersih bukan 8 atau 10 tapi 14 Buffered Earning dalam jangkan masa 5 bulan sahaja dan sedikit sebanyak dapat lah juga menambah pendapatan blog Labi-Labi daripada RM3 - 5 sebulan kepada RM30 - RM35 sebulan untuk iklan Nuffnang sahaja (other internet sources tu lebih kurang USD 10 - USD 50 sila klik sini) sila lihat betapa menabjubkan keyword [klik] yang diterima oleh Labi-Labi. Jadi apa anda tunggu lagi?

Gambar dibawah ini adalah contoh Buffered Earning yang Labi-Labi dapat dan jika anda berminat anda boleh klik iklan tersebut dan subscribe / beli servis tersebut. Dengan itu anda dapat memberikan sedikit bantuan kepada Labi-Labi daripada hasil klik yang Labi-Labi terima disamping itu anda juga dapat mengetahui servis dan hot deal daripada Advertiser.



p.s : bukan klik digambar ini tetapi di bahagian iklan di sudut bawah kiri dan di bahagian header.

Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Thursday, 25 July 2013

Mukjizat Nabi Musa A.S

Informasi ini Labi-Labi ambil daripada blog Laskar Islam yang aktif membincangkan mengenai Islam , Agama dan Kajian tentang Islam. Sengaja nak share supaya dapat kumpul saham akhirat. Yang betul kita share yang salah mohon tegur.

Ayat yang Anda baca dalam surat Al-Isra’ atau surat Bani Israil itu menyebutkan bahwa Nabi Musa diberikan sembilan ayat. Lalu apakah makna ayat disini, apakah maksudnya mu’jizat ataukah ayat sungguhan yaitu yang isinya aturan larangan. Para mufassir memang berbeda pendapat dalam hal ini.



Sebagian ahli tafsir mengatakan bahwa yang dimaksud dengan ‘9 ayat’ artinya 9 tanda. Maksudnya adalah tanda kenabian Musa yang bentuknya adalah mu’jizat. Mu’jizat bukanlah perintah, tetapi perbuatan atau kejadian luar biasa yang Allah SWT lakukan pada seorang nabi untuk menguatkan kedudukannya sebagai seorang nabi.


Sedangkan sebagian yang lain memang menafsirkan bahwa yang dimaksud dengan ‘9 ayat’ adalah 9 ayat di dalam Taurat yang intinya adalah 9 buah larangan yang tidak boleh dilanggar.



Perbedaan ini lantaran memang makna ayat dalam bahasa arab bisa berarti tanda, yaitu tanda kenabian sehingga maksudnya adalah mu;jizat. Namun bisa juga bermakna ayat yang ada pada kitab suci, sehingga maknanya adalah aturan atau larangan.



Untuk jelasnya, kami kutipkan terjemahan ayat berikut ini :



Dan sesungguhnya Kami telah memberikan kepada Musa sembilan buah ayat yang nyata , maka tanyakanlah kepada Bani Israil, tatkala Musa datang kepada mereka lalu Fir'aun berkata kepadanya: "Sesungguhnya aku sangka kamu, hai Musa, seorang yang kena sihir". (QS. Al-Isra : 111)



Bagi para mufassir yang berpegang pada pendapat bahwa makna ‘9 ayat’ adalah 9 mu’jizat, maka rinciannya adalah pada firman Allah SWT yang telah menjelaskan 5 buah mu’jizat dari 9 mu’jizat.



Maka Kami kirimkan kepada mereka taufan, belalang, kutu, katak dan darah sebagai bukti yang jelas, tetapi mereka tetap menyombongkan diri dan mereka adalah kaum yang berdosa. (QS. Al-A'raf : 132)



Para ahli tafsir menuliskan bahwa yang dimaksud dengan kesembilan mu’jizat nabi musa itu adalah :


  1. Tongkat yang bisa jadi ular
  2. Tangan yang bisa bersinar
  3. Lidah
  4. Terbelahnya laut
  5. Angin Topan
  6. Belalang
  7. Kutu
  8. Katak
  9. Darah



Sebagian lagi menfasirkan yang agak sedikit berbeda, terutama pada sisanya yang 4 buah mu’jizat yang tidak disebutkan dalam surat Al-A'raf itu. Misalnya Al-Hasan dan As-Sya’bi mengatakan bahwa yang empat lagi adalah topan, tangan, tongkat dan paceklik. Sedangkan Muhammad bin Ka’ab mengatakan bahwa yang 4 buah mu’jizat lagi adalah laut, tongkat dan membalik harta.

Sedangkan kalangan mufassirin yang berpegang pada pendapat bahwa makna ‘9 ayat’ adalah sembilan ayat dalam Taurat, mereka berpegang pada hadits riwayat Tirmizi dan An-Nasa’i di dalam asbabun nuzul.

Disebutkan bahwa ada dua orang yahudi yang datang kepada Rasulullah SAW dan menanyakan tentang makna 9 mu’jizat. Lalu Rasulullah SAW bersabda :


  • Jangan menyekutukan Allah (syirik)
  • Jangan berzina
  • Jangan membunuh jiwa yang telah diharamkan Allah kecuali dengan haq
  • Jangan mencuri
  • Jangan menyihir
  • Jangan menyerahkan orang yang tidak bersalah kepada raja untuk dibunuh
  • Jangan makan riba
  • Jangan menuduh zina wanita yang baik
  • Jangan kabur dari medan perang
  • Mencari rizki hari sabtu

Namun perintah yang kesepuluh ini barangkali tidak disebutkan dalam daftar 9 ayat. Dan isinya adalah jangan beribadah di hari sabtu.


Demikian keterangan yang ada dalam kitab Tafsir karya Al-Qurthubi yang berjudul Al-Jami’ Li Ahkamil Quran.


Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Tips SEO Newbie : 15++ Organic Search Sehari

Ok semalam dah share kan tentang macam mana Labi-Labi dapat traffic daripada Search Engine Optimization ataupun lebih dikenali sebagai SEO kan? Kali ini pula Labi-Labi nak share satu check list yang Labi-Labi dah guna agak lama lah jugak untuk memantapkan lagi SEO blog Labi-Labi ini sehingga boleh dapat keyword search macam gambar dibawah ini.


Dengan menggunakan teknik daripada E-Book Juara SEO Lokal dan E-book Panduan Asas SEO ini yang berjaya membolehkan Labi-Labi dapat search macam ini. Untuk entry yang diulas panjang lebar sila ke sini --> Keyword Blog Labi-labi

Untuk makluman anda gambar diatas itu hanya menunjukkan jumlak keyword untuk satu hari sahaja dan ada sesetengah keyword yang terpaksa Labi-Labi tutup untuk mengurangkan persaingan antara orang lain kerana keyword itu yang paling banyak beri traffic kepada Labi-Labi sehingga sekarang ini.



Adwords ada banyak kegunaannya tapi kebanyakkannya masa Labi-Labi guna Adwords hanya untuk proses pencarian keyword yang Labi-Labi yakin boleh meletup menggunakan cara yang di ajar dalam Seni Adwords. Dengan sedikit manipulasi ketiga-tiga teknik itu untuk mendapatkan hasil yang memberansangkan. Cubalah kalau anda mempunyai masa.


Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Wednesday, 24 July 2013

Traffic Percuma Menggunakan SEO

Ok, haritu Labi-Labi pernah "teringin" kan nak ajar kalian bagaimana nak dapatkan Keyword and boost Search Engine Optimization (SEO) untuk blog dan website anda kan? Ok, ilmu ini banyak tahu tak dalam dunia ini dan kita tak tahu dekat mana kita nak start kalau kita tak ada basic SEO dan jika tiada basic SEO bagaimana nak dapat top dekat Search Engine Result Page (SERP) kan?

Sebelum itu Labi-Labi nak terangkan serba sedikit apa itu Search Engine Result Page ni kalau tak explain sukar pula para pembaca nak faham apa yang sedang Labi-Labi berceloteh ini pula kan? SERP ini adalah keyword query yang kita guna semasa develop SEO untuk mendapat tempat yang pertama dalam list Yahoo, Google, Bing dan mana-mana search engine yang anda suka.

Dalam SERP ini terbahagi kepada dua komponen iaitu Organic SERP listing dan Paid SERP listing iaitu:

Organic SERP Listing
Bagi componen ini adalah keyword query dimana ianya telah ditaip oleh sender dan search engine pula crawl keyword itu untuk mencari relevance bagi term yang sedang dicari.

Paid SERP Listing
Ialah salah satu listing yang memerlukan kita membayar sejumlah wang untuk mendapatkan post/product kita di tempat yang teratas sekali. Sila lihat gambar dibawah ini.

Sekarang ini anda nampak di dalam kotak yang berwarna merah itu adalah contoh paid SERP listing. Pengiklan akan membayar sejumlah wang kepada google untuk meletakkan iklan mereka yang berkaitan dengan niche yang mereka pilih itu. Sebagai contoh Labi-Labi taip "Search Engine Optimization" dan Voila terkeluarlah result tersebut.

Kelebihan Search Engine Optimization ini adalah ia dapat mengurangkan kos pengiklanan anda jika anda ada membuka online shop dimana anda boleh apply teknik SEO ini untuk memudahkan bakal pembeli mencari kedai online anda. Disamping itu juga anda dapat meningkatkan penjualan. Kenapa Labi-Labi cakap penjualan kerana SEO ini berkait rapat dengan KEYWORDS so pilihan keywords adalah amat penting kerana bakal pembeli berkemungkinan besar akan menaip keyword di GOOGLE dan apabila keyword yang anda pilih tu bertepatan maknanya kemungkinan untuk mendapat sales juga meningkat. Plus, guna SEO ini dapat meningkatkan organic search malah dapat meningkatkan PageRank website anda.

Kepada yang nak tahu daripada mana Labi-Labi belajar Asas SEO anda boleh check di link : PANDUAN ASAS SEO dan anda berpeluang nak dapat hit keyword macam dalam post Labi-Labi : KEYWORD TERLARIS BLOG LABI-LABI apa salahnya berbelanja sedikit demi kepuasan yang berpanjangan bukan?

Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Tazkirah Ramadhan : Keadaan Akhirat




Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

✐Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

✐Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

✐Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.

✐Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

✐Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.

✐Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.

✐Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.

✐Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.

✐Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.

✐Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:

ⅰ- Pemimpin yang adil.

ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.

ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.

ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.

ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata "Aku takut pada Allah".

ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).

ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.

✐Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara "pergilah berjumpa dengan para Nabi". Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.

✐Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.

✐Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga 'Arasy itu tiba dibumi.

✐'Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.

✐Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari 'Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.

✐Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah /Raqib & 'Atid / Kiraman Katibin.

✐Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.

✐Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.

✐Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.y

✐Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.

✐Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.

✐Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.

✐Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta'ala dengan Maha Bijaksana.

✐Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.

✐Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :

ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.

ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.

ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.

(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)

✐Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.

✐Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.

✐Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.

✐Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.

Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al-Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.

☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞

Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Friday, 12 July 2013

Keywords Blog Labi-Labi

Hi semua para pembaca blog Labi-Labi yang comel dan kacak segak bergaya u'olsssss!

Hari ini dalam post yang tergempak (tergempak lah sangat!!) Labi-Labi nak ajar tunjuk anda bagaimana SEO telah mengubah kehidupan Blog Labi Labi ini. Untuk makluman anda ada keyword Labi-Labi terpaksa  censored kerana ingin menjaga kadar saturation yang mungkin akan effect blog Labi-Labi ini.

Tapi at least Labi-Labi tayang lah juga Keyword terlaris 2013 Labi-Labi kan untuk 11 / 7 / 2013 kan? Ok jom tengok dekat gambar satu persatu.. Gambar dibawah ini adalah keyword yang Labi-Labi retrieve daripada Nuffnang


Jika anda melihat diatas ada beberapa ekor pervert yang telah diumpan ke Blog Labi-Labi mungkin kerana ada entry yang Labi-Labi post ada kena mengena dengan keywords yang mereka cari. So tersesatlah mereka itu. Masih ada lagi ya makhluk yang melayan pondan. Kenapakah ini terjadi? Adakah kekurangan wanita ataupun mereka tidak mahu ada apa-apa hubungan bapa dan anak?

Ok kita perhatikan gambar dibawah ini pula,


Keyword Aiskrim New Zealand telah menduduki page yang pertama di GOOGLE SEARCH. Sila lihat kotak merah yang Labi-Labi telah tandakan. Mesti anda tertanya-tanya bagaimana hendak memilih keyword bukan? Keywords hendaklah dipilih melalui adwords. Keyword yang kurang persaingan akan memberi impak yang lebih mendalam dalam arena penulisan Blog. Labi-Labi tahu ianya sangat sukar nak BELAJAR TEKNIK SEO ini kerana Labi-Labi mengambil masa daripada 2009 - 2013 untuk belajar selok belok teknik SEO ini. Ya ianya bukan mudah kerana Labi-Labi tiada sesiapa yang volunteer nak ajar dan terpaksalah belajar teknik SEO ini sendiri.

Ok lihat gambar dibawah ini pula,

Keyword yang laris dan berjaya mendapat tempat dalam page yang kedua dalam GOOGLE SEARCH ialah keyword Tips Pengecualian Cukai dan Keyword yang seumpamanya. Keyword ini sangat Laris kerana ramai pekerja yang masih tidak tahu bagaimana hendak lari daripada cukai pendapatan. Jadi Labi-Labi ambil kesempatan ini untuk membolot organic traffic daripada search tersebut.

Keyword artis barat  ada banyak dalam blog Labi-Labi dan juga keyword Dana Adiva si gadis yang perasan hot tu.

Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Thursday, 11 July 2013

Payment Ke-4 Daripada Yovia

Tak sangka sungguh Labi-Labi pejam celik pejam celik dah empat bulan dah Labi-Labi menceburkan diri dengan ChurpChurp versi USA ni iaitu YOVIA. Labi-Labi sangat berpuas hati dengan pendapatan Labi-Labi secara pasif setakat ini dengan Yovia ni.

Pendapatan Labi-Labi yang pertama sejak Labi-Labi join Yovia nie ialah hanya $0.65 sahaja ya memang sedikit ja sebab Labi-Labi nak tengok samaada Yovia ini memang site yang akan bayar kepada si publisher atau tidak tu pasal lah Labi-Labi kurang ambil port share and buat semua task-task yang depa bagi tu. Tengok dekat bawah ini untuk bukti pembayaran pertama Labi-Labi.

Payment Pertama


Ok yang dibawah ini pula ada lah sedikit peningkatan sebab Yovia nie nampak semakin hari semakin banyak pulak task-task yang simple yang ada dekat yovia nie. So more than double lah Labi-Labi dapat bulan yang kedua ini dalam $1.53 jugak lah if convert dalam duit Malaysia dapat lah dalam RM4.50 jugak.. Alhamdulillah..Rezeki makin lama makin meningkat..

Payment Kedua


Pada bulan ketiga iaitu pada 12/6/2013 Alhamdulillah Yovia bagi lagi payment kali ini meningkat lebih daripada 8 kali ganda daripada payment bulan pertama iaitu lebih kurang $5.31. Hal ini adalah pada bulan ini terlalu banyak task yang diberi oleh Yovia kepada setiap influencer/publisher mereka. Jika di"convert" kepada Ringgit Malaysia dapat lah dalam RM15.++ jugak.. Alhamdulillah makin lama makin meningkat pendapatan pasif Labi-Labi. Sila lihat gambar dibawah ini untuk maklumat lanjut.

Payment Ketiga


Ha, nie Payment Proof yang ke-empat yang Labi-Labi terima daripada pihak Yovia. Agak gembira lah kerana peningkatan sebanyak 10x ganda daripada apa yang Labi-Labi dapat bulan lepas. Bulan ini dapat dalam $53.30 kalau ditukarkan kepada Ringgit Malaysia (RM3.10 kadar semasa) ia bersamaan dengan RM165.23. Jom lah join Yovia ini kerana bukan susah pun cuma anda perlu Klik klik dan share share dan juga bertweet tweet ja.. Register dekat link dibawah ini untuk mendapat lebih banyak lagi Point dengan method rahsia Labi-Labi.. 

Payment KeEmpat 


Bagi Labi-Labi yang setakat ini langsung tak pernah redeem duit ChurpChurp and 8share ini menang lah agak down jugak lah bila tengok Yovia syarikat yang tak beberapa lama lah sangat ni pun mampu beri payment tanpa ada limit berapa amount duit kita. Mereka just bagi sahaja sebab duit itu akan dibayar setiap10 haribulan pada setiap bulan lebih kurang macam kita kerja dengan depa lah..hujung bulan dapat gaji tak kisah berapa pun jumlah task yang kita buat kita tetap akan dapat bayaran even jumlah terkumpul hanya $0.50 mereka akan tetap bayar. 

So, Labi-Labi nak tanya berbaloi kah anda tunggu ChurpChurp and 8share jika ada satu lagi peluang nak dapat duit pasif tanpa perlu tunggu cukup RM100 or RM50 sebelum redeem? Kepada yang tak berbaloi anda boleh 


bukan susah pun anda juga boleh dapat $0.50 setiap referral yang anda bawa dan anda juga akan dapat $0.10 - $5 per task yang anda lakukan. Jika setakat like and follow tweet boleh dapat $0.12 ~ $0.25 takkan tak nak kot? Duit FREE KOTTTT!  Lagi satu, anda juga boleh gunakan payment proof saya untuk entry anda jika anda join Yovia nie lah. Bukan susah pun just connect je FB dengan Yovia nie then settle masalah anda dan terus boleh berYovia.. Ambil peluang ini sekarang sebab Yovia nie tak popular sangat di Malaysia nie nanti lepas dah popular takut susah pulak nak cari referral.. :)



Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Wednesday, 10 July 2013

Nuffnang Buffered Earning Ke-12

Salam Ramadhan kepada semua pembaca blog Labi-Labi yang beragama Islam dan salam sejahtera kepada yang bukan beragama Islam.

Ok, kali ini Labi-Labi tengah excited nie kerana Blog Labi-Labi telah dikunjungi oleh Nuffnang Buffered Earning untuk kali ke 12 sepanjang bulan March 2013 - July 2013 ini. Dan pada bulan July ini Nuffnang Buffered Earning telah berkunjung untuk kali yang kedua iaitu pada 9 July 2013.


Ok, kepada para pembaca tu sila  click support iklan nuffnang ok? Kerana Labi-Labi mereka akan mendapat benefits daripada setiap click yang anda beri :). Jangan lupa browse lah siket apa yang mereka iklankan itu juga boleh tambah pendapatan Labi-Labi dan juga anda juga :)

Labi-Labi akan reveal cara nak dapat Nuffnang Buffered Earning nanti.. But not now please wait until I'm done with my pilot testing :) yang penting bagaimana anda nak dapatkan click daripada pengunjung anda sahaja itu ja yang perlu anda fikirkan and then at the same time PLEASE SUPPORT advertiser ok?

Lihat di saaat ke 48


$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...