/* */

Saturday, 25 February 2012

Gambar : USB Stick China

Friday, 24 February 2012

Аnаmоrрhiс Illusions oleh Felice Varini

Gambar-gambar dibawah ini adalah hasil kerja seorang painter yang terkenal iaitu Felice Varini. Bagi Labi-Labi lah kang, seni beliau adalah begitu 3D serius Labi-Labi cakap memang awesome.. Nampak seperti ada satu cermin yang dilukis corak-corak seperti ini.. Seni ini dinamakan Anamorphic Illusions



Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini
Аnаmоrрhiс Illusions bу Felice Varini


Lelabi : Serius awesome sungguhpun hanya corak garisan and bulat-bulat
Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Gambar : Akibar Mengubah Ciptaan Anugerah Tuhan


Apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang elok-elok Allah dah bagi rupa yang elok tapi gatal jugak tangan tu nak alter sini sana kalau nampak lagi cantik tak apa lah jugak, Ini tidak dah rupa binatang ke jin ke apa pun tak tahu nak cakap dah.. Tapi serius buruk nak mati.. Tak koser Labi-Labi nak ulas panjang lebar lagi..

Lelabi : Ada jugak manusia spesis macam nie dekat muka bumi ni.. Katanya seni lah kunon! Haqtuih!
Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Monday, 20 February 2012

Sindrom Lidah Berbulu


Sindrom lidah berbulu (Hairy Tongue Syndrome) atau lingua villosa nigra adalah suatu keadaan dimana ada pertumbuhan papila filiform (bagian menonjol pada selaput yang berlendir di bahagian atas lidah) berlebih pada permukaan dorsal lidah.


Lidah berbulu adalah salah satu istilah yang tidak tepat dalam dunia kedoktoran gigi. Lidah berbulu tidak benar-benar menyifatkan adanya bulu atau rambut pada lidah.
Permukaan lidah yang sihat adalah nampak lembut. Papila yang tumbuh biasanya hilang dalam jangka waktu yang teratur. Namun, kadang-kadang papila ini cenderung tumbuh tapi tidak mau menghilang, dan muncul membentuk alur pada permukaan lidah. Alur ini sering menimbulkan tanda akibat terdapat bakteria atau kegiatan lain yang membuat warna lidah menjadi hitam.


Namun, lidah berbulu juga dapat muncul dalam beberapa warna iaitu coklat, putih, hijau, merah muda, atau salah satu dari berbagai corak bergantung pada etiologi spesifik dan faktor sekunder, misalnya penggunaan ubat kumur berwarna, gula-gula getah, atau gula-gula mint.

Lelabi : Geli aku tengok benda macam nie!

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Sunday, 19 February 2012

Tarian Samba di Brazil Telah Bermula


RIO DE JANEIRO – Festival tarian popular Brazil, Karnival Samba Rio membuka tirai dengan upacara simbolik penyerahan kunci bandar raya ini oleh Datuk Bandar Eduardo Paes kepada ketua karnival, Raja Momo kelmarin.

Terkenal sebagai mitos Karnival Samba, Raja Momo pada kebiasaannya dilakonkan oleh individu berbadan besar. Pada tahun ini, seorang penari gemuk, Milton Junior diberi penghormatan untuk membawa watak tersebut.

Sepanjang lima har bermula kelmarin, orang ramai membanjiri jalan-jalan raya di sini untuk sama-sama memeriahkan pesta jalanan terbesar di dunia itu.

Seperti tahun-tahun sebelumnya, bandar raya ketiga terbesar di Brazil, Salvador de Bahia menerajui festival Samba. Ratusan ribu orang keluar ke jalan-jalan raya untuk meraikan festival berkenaan Khamis lalu.

Namun, tumpuan global adalah pada bandar raya ini yang terkenal dengan ekstravaganza perarakan kereta berhias dan penampilan penari-penari wanita yang beraksi dalam keadaan hampir berbogel.

Sebahagian besar acara tersebut disiarkan secara langsung ke seluruh dunia.

Karnival Rio menjana 250,000 pekerjaan dan pendapatan lebih AS$640 juta (RM1.94 bilion) untuk hotel dan restoran di sini.

Beberapa pegawai tempatan memberitahu, lebih 5 juta orang termasuk 850,000 pelancong akan memeriahkan acara berkenaaan. – AFP

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

GRO TAK BERTAMADUN

GRO yang ditahan semasa serbuan
JOHOR BAHRU: “Memang saya tak bertamadun, sebab itulah kerja macam ini,” demikian pengakuan selamba seorang pelayan pelanggan (GRO) apabila dia dan rakannya ditahan dalam serbuan selepas mempersembahkan tarian bogel di sebuah pusat hiburan di Jalan Datuk, di sini, jam 1 pagi semalam.

Bagaimanapun, janda berusia 26 tahun itu merayu dibebaskan dengan memberi alasan terpaksa menjadi GRO untuk membesarkan dua anaknya.

Difahamkan, janda itu dan rakannya berusia 27 tahun sanggup berbogel di pentas tarian atas permintaan pelanggan dengan upah RM250.

Mereka menari di pentas dengan membuka satu demi satu pakaian diiringi rentak muzik disko hingga berbogel selama 15 minit.

Ketika ditahan, kedua-dua GRO itu dalam keadaan mabuk serta mengaku tidak keberatan menawarkan khidmat seks kepada pelanggan dengan caj RM500.

Difahamkan, khidmat seks dilakukan di dalam tandas pusat hiburan terbabit tanpa menghiraukan bau busuk dan keadaan tidak selesa, malah pemeriksaan polis turut menemui kondom yang sudah digunakan.

Pegawai Turus, Cawangan Kongsi Gelap Maksiat dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor, Deputi Superintendan Mohammad Abd Hamid berkata, ujian dilakukan terhadap dua wanita itu menunjukkan mereka berada di bawah pengaruh alkohol yang tinggi.

Katanya, turut ditahan ialah seorang wanita yang juga pelayan dan didapati berada di bawah pengaruh alkohol serta seorang penjaga premis, termasuk ibu ayam berusia 46 tahun.

“Siasatan awal mendapati wanita berkenaan baru beberapa bulan bekerja sebagai GRO, namun dia cuba menafikannya dan mendakwa datang bersama pelanggan bagi mengelak dicekup.

“Semua itu hanya helah kerana kami ada bukti dia bekerja di pusat hiburan terbabit dan turut disyaki menawarkan khidmat seks serta tarian bogel kepada pelanggan,” katanya.

Mohammad tidak menolak kemungkinan wanita terbabit sedia dibawa keluar pdengan membayar hingga mencecah RM1,000 semalam.

“Walau apa alasan diberi, kami tetap menahan wanita terbabit. Resit, wang tunai RM500 serta kondom turut dirampas, manakala semua wanita tempatan itu ditahan untuk diambil keterangan bagi membantu siasatan,” katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 372 b Kanun Keseksaan kerana mencari langganan bagi maksud persundalan serta melakukan perbuatan lucah, manakala penjaga premis disiasat mengikut Seksyen 372 (1) (F) kanun sama.

Operasi turut disertai sepasukan pegawai dan anggota Jabatan Agama Johor (JAJ) dan mereka menahan empat GRO dipercayai mabuk mengikut Seksyen 19 (1) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Johor 1997 kerana meminum minuman keras.

Sumber : Metrosex
Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Saturday, 18 February 2012

Gambar : Pakar Make-Up yang Sebenar

Make-up telah menjadi satu trend tak kira bagi perempuan muda atau tua untuk mempamerkan sahamnya yang dahulunya menurun dan mana lah tahu dia nak meningkatkan lagi sahamnya ke kan.. Tapi pernahkan anda terfikir seseorang bermuka seperti ini (sila lihat picture dibawah)


A True Master of Makeup

Dan sebenarnya muka gadis di atas ini adalah seperti dibawah ini.. Cantik kan?

A True Master of Makeup


Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

30 Soalan Untuk Wanita (Kalau Berani Jawab)

Hai semua kepada jejaka yang tampan lagi hot gituwww.. Kali ini Labi-Labi ada 30 soalan untuk kamu semua mengenali wanita yang kamu nak tackle tu lah kan. Ok melalui soalan-soalan ini anda boleh mengetahui bagaimana cara wanita itu lah kan so senang lah nak buat pemilihan secara telus gitu tanpa rasuah dari mana-mana pihak.. *Apalah yang aku mengarut nie*

Soalan-soalan ini boleh lah anda tanya dekat FB dia ke Myspace ke *if dia pakai Myspace lah* dekat Friendster ke kan *rasanya Friendster pun dah tak ramai bertandang dah kan?*
1. Apa harapan you apabila berkenalan dengan seorang lelaki yang you suka, untuk saja berkawan atau untuk future husband?
2. Bila you planning untuk berkahwin?
3. Bagaimana wedding yang you imagine kan, tahap artis ke, vip ke?
4. Adakah you ni anak mak? Atau seorang yang hanya mengikut kata ibu bapa dalam perihal perkahwinan?
5. Adakah you ni seorang yang boleh dikatakan sebagai seorang yang keibuan?
6. Adakah you seorang yang sukakan kanak-kanak? Berapa ramai anak yang you mahu miliki?
7. Apa yang you shopping setiap bulan?
8. Bagaimana cara your money management? Suka menyimpan duit, atau suka menabung, melabur?
9. Adakah you mempunyai hutang dengan mana-mana bank, finance company?
10. Apa yang you paling suka lakukan masa lapang?
11. You suka tidur tak, dan selalu bangun pukul berapa?
12. Pernah tak you jatuh cinta dengan 2 orang lelaki sekali gus?
13. Adakah you ni boleh dianggap sebagai seorang yang romantik? Suka dimanjakan? Suka berkepit setiap masa?
14. Adakah you mahu pasangan you seorang yang romantik? Jika dia tidak romantik macamana?
15. Adakah you ni seorang yang cepat kasihan pada lelaki?
16. Best vacation holiday yang pernah you pergi?
17. Adakah you ni seorang pembersih? Suka mengemas? Pakaian sentiasa berlipat dan barang ditempatnya?
18. Perkara yang you paling benci dalam diri lelaki?
19. Perkara yang you paling suka lelaki lakukan untuk you?
20. Lelaki yang sebagaimana yang boleh buat you rasa teruja?
21. Apakah satu hadiah yang paling you suka sekali pernah you terima?
22. You suka berkawan dengan ex-boyfriend tak?
23. You boleh terima tak kalau boyfriend you masih berkawan dengan ex-girlfriend dia?
24. Bila you sudah menjadi isteri, suami you nak keluar dengan kawan-kawan lelaki dia, you akan larang tak?
25. Bagaimana pula jika ada seorang wanita yang dalam kesusahan, perlukan bantuan suami you. Adakah you akan cemburu?
26. Seorang lelaki, sangat suka masakan ibunya, jadi apabila berkahwin, dia akan mengharapkan pasangannya pandai memasak sesedap ibunya, adakah you boleh lakukannya?
27. What is your favourite movie/songs suka menonton movie or going for a concert? Mungkin suka tengok teater? -
28. Suka jogging? Exercise? Swimming?
29. Apakah tabiat buruk you?
30. Very sure you tidak akan benarkan suami you kahwin lagi seorang, tetapi bagaimana jika dia dan girl tu sudah jatuh cinta kalau tak kahwin nanti berdosa. So apa solutions dia?

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan


Gambar : Jenis-Jenis Cikgu

LOL! Kadang-kadang dengan hanya tengok gambar sahaja kita boleh tafsir apa sebenarnya telah berlaku kan.. So jom tengok gambar ini tapi still have some text to read tapi apa-apa pun layankan aje.. Kepada bakal-bakal guru anda rasa anda cikgu yang macam mana?

What Kind Do You Like The Most?
Lelabi : Jadilah guru yang berdedikasi
Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

Gambar : Dumpling Berbentuk Naga

Bila terfikir tentang dumpling mesti kita terfikir warna putih yang bulat-bulat kan? Tapi seorang pembuat dumpling di salah sebuah wilayah di China telah menongkah arus dengan membuat dumpling beliau berbentuk seperti naga.. It awesome lah..! Betul tak tipu.. Jom layannn..


Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...

Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...
Once Some Chinese Guys Decided to Make Dumplings...


Lelabi : Bila dia nak buat bentuk Labi-Labi?
Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan


Friday, 17 February 2012

Gambar : Worlds Largest Model Railroad Scenery

We present you some pics of the largest model railroad in Hamburg-City, Germany. The awesome Miniature Wonderland!

Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery
Worlds Largest Model Railroad Scenery

Lelabi : Malaysia ada tak?
Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...