/* */

Wednesday, 7 May 2014

Serius Baq Ang : Supermodel Menghidapi Penyakit Kulit

Chantelle Brown-Young, 19 tahun  mungkin merupakan model yang pertama dan satu-satunya di dunia dengan vitiligo. Vitiligo adalah salah satu keadaan yang menyebabkan skin depigmentation. Vitiligo terjadi daripada sistem imun yang rosak dan ianya masih tidak mempunyai penawar. Dalam kes Chantelle , keadaan ini  hampir menghancurkan kehidupannya.

Semasa kecil Chantelle menjadi sasaran mudah untuk si pembuli . " Walaupun telah besar, saya sering diejek , dan dibuli malah dipanggil nama-nama seperti lembu , kuda belang, dan semua jenis penghinaan mencaci yang lain," katanya. 


Akhirnya keluarganya berpindah dari Kanada ke California, dan Chantelle memutuskan bahawa dalam kehidupan baru , dia tidak mahu dihadkan oleh keadaannya. Dia menyedari bahawa dia perlu mengubah nasib beliau hanya jika beliau bersedia untuk mengubah cara dia melihat dirinya. Jadi, daripada menyalahkan keadaan kulitnya untuk semua masalah , dia mula menerima kecacatan kulit beliau . Beliau juga tidak menghiraukan segala tomahan negatif keatas diri beliau dan menjadi seorang model yang semakin gah namanya.Lihat di saaat ke 48
$15 - $50 MASUK BERDESUP KEDALAM PAYPAL [KLIK SINI]
Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Jangan Lupa Click iklan dibawah ni sebagai tanda sokongan

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...